35 دانستنی جالب درباره دروغ و دروغگویی که باید بدانید! (بخش دوم)



نويسندگان
جدیدترین مطالب

18) فردی که دروغ می گوید نسبت به فردی که راست می گوید محتمل تر است که وسط داستان آن را تغییر دهد!

تحقیقات نشان داده است که به طور کلی افرادی که دروغ می گویند احتمال بیشتری دارد که آن را تغییر دهند! به عنوان مثال در صورتی که فردی به شما گفت: "من روز سه شنبه با آنها ملاقات کردم...نه صبر کن.... دوشنبه بود....!" احتمال اینکه این فرد به شما دروغ می گوید زیاد است! (البته صد در صد نیست!!!)

19) دروغگوها معمولا جزئیات زیادی مربوط به داستانشان را برای شما بازگو نمی کنند

تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است نشان می دهد که احتمال اینکه دروغگوها جزئیات کارهایی که در داستانشان انجام داده اند (مثلا جزئیات مکالماتی که داشته اند و مواردی مانند آن) را برای شما بیان کنند خیلی کم است. به عنوان مثال معمولا یک دروغگو چنین جمله ای را بدون اینکه توضیحاتی درباره جزئیات اتفاقاتی که افتاده است بدهد؛ بکار می برد: "او به من گفت که می خواهد مرا اخراج کند!"

20) معمولا برخی از حرکات بسیار ظریف چهره ما انسان ها می تواند نشان دهنده احساسات حقیقی ما باشد

روان شناسانی که در این زمینه کار می کنند بر این باورند که احساسات برخی از انسان ها را می توان در حرکت های ظریفی که در چهره شان ایجاد می شود مشاهده کرد. برخی از روان شناسانی که در این زمینه تخصص دارند می توانند این حرکات ظریف چهره را مورد بررسی قرار دهند و حتی از این تشخیصشان کمک بگیرند تا بررسی کنند که آیا فرد مورد نظر دروغ می گوید یا خیر. به عنوان مثال، قبل از اینکه "مایکل وایت" را به جرم قتل همسرش در سال 2005 دستگیر کنند، او ویدیوهایی را برای تمام کشور (که در آن زمان فکر می کردند که همسرش مفقود شده است و کسی باور نمی کرد که او ممکن است همسرش را به قتل رسانده باشد) به اشتراک می گذاشت که در این ویدیوها با لحنی ناراحت و احساسی از همه تقاضا می کرد که به او کمک کنند تا همسرش را پیدا کنند. بعدها وقتی که او دستگیر شد، در آزمایشگاه روانشناسی دانشگاه دالیهوس فیلم هایی که پر کرده بود به دقت مورد بررسی قرار گرفتند و روان شناسان گفتند که در این ویدیوها به راحتی می توانستند آثار خشم و تنفر را در چهره اش ببینند (که البته اکثر مردمان عادی نمی توانستند چنین آثاری را در این فیلم ها در چهره او ببینند!)

21) دانشمندان می گویند استفاده از دروغ سنج ها برای سنجش دروغ کار مناسبی نیست!

بسیاری از افراد فکر می کنند که یکی از بهترین روش ها برای تشخیص دادن اینکه چه کسی دروغ می گوید و چه کسی راست می گوید این است که از دروغ سنج استفاده کنیم. در صورتی که روان شناسان می گویند استفاده از این روش مناسب نیست. آنها می گویند که به دلیل ماهیت طبیعی فریب، هیچ روش مناسبی وجود ندارد که بتوانیم با استفاده از آنها تشخیص دهیم که فردی دروغ می گوید یا خیر! علت این موضوع هم این است که هیچ واکنش یکسانی نسبت به دروغ گفتن در تمام انسان ها وجود ندارد!

22) برای تشخیص اینکه آیا فرد دروغ می گوید یا خیر، باید از یک مجموعه ای از پارامترها کمک گرفت!

روان شناسان بر این باورند که مجموعه ای از پارامترهایی مانند حالت چهره، نوع نگاه کردن، زبان بدن و الگوی گفتاری افراد می تواند به افراد کمک کند که بفهمند که آیا فرد مورد نظر دروغ می گوید یا خیر. دانشمندان هم اکنون در حال کار کردن بر روی نرم افزاری هستند که بتواند حالات چهره را تجزیه و تحلیل کند و تشخیص دهد که چه زمانی افرا دروغ می گویند.

23) افرادی که به صدای دروغ گوش می دهند نسبت به افرادی که فرد دروغگو را می بینند بیشتر احتمال دارد که دروغ را تشخیص دهند

تحقیقات نشان داده است که افرادی که به صدای دروغگوها گوش می دهند احتمال بیشتری دارد که صداهایی را که "عصبی تر" هستند تشخیص دهند و همین موضوع باعث می شود که راحت تر می توانند تشخیص دهند که آیا فردی دروغ می گوید یا خیر!

24) حرکت لب ها دروغ نمی گوید!

تحقیقات نشان داده است که افرادی که در جستجوی نشانه های دروغگویی در زبان بدن افراد هستند در صورتی که به لب های این افراد نگاه کنند بهتر می توانند تشخیص دهند که آیا این افراد دروغ می گویند یا خیر. بنابراین در صورتی که دیدید فردی که با شما حرف می زند لب هایش را زیاد به هم فشار می دهد احتمال اینکه این فرد به شما دروغ می گوید زیاد است!

25) زمان پاسخ دادن به سوالات شما در افرادی که دروغ می گویند بیشتر است!

تحقیقات نشان داده است که زمان پاسخ دادن به سوالات در افرادی که دروغ می گویند نسبت به افرادی که راست می گویند بیشتر است. علت این موضوع ممکن است این باشد که آنها برای آماده شدن نیازمند زمان بیشتری هستند.

26) افرادی که دروغ می گویند معمولا از دستانشان استفاده نمی کنند

تحقیقاتی که در زمینه زبان بدنی افرادی که دروغ می گویند انجام شده است نشان می دهد که افرادی که دروغ می گویند به هنگام دروغ گفتن از دستانشان کمتر استفاده می کنند!

27) افرادی که دروغ می گویند معمولا از ضمایر اول شخص استفاده نمی کنند!

روان شناسان می گویند معمولا افرادی که دروغ می گویند برای اینکه از نظر روانی خودشان را از دروغ هایی که می خواهند بگویند دور نگه دارند معمولا از ضمایر اول شخص استفاده نمی کنند.

28) احتمال اینکه افراد دروغگو از کلمات منفی استفاده کنند بیشتر است

تحقیقات نشان داده است که احتمال اینکه افرادی که دارند دروغ می گویند از کلمات منفی مانند "بی ارزش"، "بازنده"، "غمگین" و کلماتی مانند آنها به هنگام دروغ گفتن استفاده کنند خیلی زیاد است. روان شناسانی که در این رابطه تحقیق می کنند می گویند که دروغگوها میزان افسردگی بالاتری نسبت به افراد معمولی دارند و همین موضوع باعث می شود که معمولا نسبت به دروغ هایی که می گویند احساس ناراحتی کنند و به همین دلیل است که از این کلمات منفی استفاده می کنند.

29) افراد دروغگو از کلمات نفی کننده نیز استفاده نمی کنند

تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است نشان می دهد که احتمال اینکه افرادی که دارند دروغ می گویند از کلمات نفی کننده مانند نه، هیچ کدام، هیچ کس، هیچ یک، مگر و کلماتی مانند آن استفاده کنند. نیز کمتر است. علت این موضوع این است که این کلمات معمولا تفکیک کننده کارهایی که آنها انجام داده اند نسبت به کارهایی که انجام نداده اند می باشد!

30) نرم افزاری وجود دارد که با دقت 67 درصد می تواند تشخیص دهد که ایا فرد دروغ می گوید یا خیر

همان طور که اشاره شد یک نرم افزار کامپیوتری وجود دارد که می تواند مشخص کند که چه زمانی یک فرد دروغ می گوید. البته دقت کار این نرم افزار هم خیلی بالا نیست. به عبارت دیگر در مقایسه با 52 درصدی که ما انسان ها می توانیم تشخیص دهیم که فردی دروغ می گوید یا خیر؛ این نرم افزار می تواند 67 درصد این کار را انجام دهد. پروسه کار به این صورت است که از فرد مورد نظر خواسته می شود که در کامپیوتر یک نمونه از ادعایی که می کند بنویسد و سپس این نمونه را خودش برای کامپیوتر بخواند. سپس کامپیوتر تشخیص می دهد که آیا این فرد راست می گوید یا خیر.

31) روانشناسان در تشخیص دادن دروغ به مامورین پلیس کمک می کنند

روان شناسان سعی می کنند تا پلیسان را تعلیم دهند که چگونه تشخیص دهند که فردی راست می گوید یا خیر. آنها پلیسان را تعلیم می دهند که بر روی پاسخ هایی که نیازمند تفکر زیادی نیست ولی پاسخ دهندگان خیلی برای پاسخ دادن معطل می کنند فکر کنند و بررسی کنند که علت اینکه آنها آنقدر دیر پاسخ می دهند چیست. این روش تا کنون از نظر تجربی یکی از بهترین روش هایی بوده است که با استفاده از آن مامورین پلیس توانسته اند دروغ افراد را تشخیص دهند.

32) هرچقدر که شما به فردی نزدیکتر باشید بهتر می توانید تشخیص دهید که این فرد دروغ می گوید یا خیر

تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است نشان داده است که هرچقدر که شما به فردی نزدیکتر باشید راحت تر می توانید بگویید که آیا این فرد دروغ می گوید یا خیر. علت این موضوع این است که شما شخصیت این فرد را به خوبی می شناسید و چگونگی حرف زدن او را می فهمید و همچنین بر زبان بدنی این فرد آگاهی دارید. همچنین می دانید که حرکات چشمان این فرد ممکن است نشان از چه چیزی داشته باشد. بنابراین وقتی که با افرادی که خیلی به شما نزدیک هستند (مانند افراد خانواده) صحبت می کنید احتمال اینکه آنها موفق شوند که شما را گول بزنند خیلی کم می شود!

33) معمولا افرادی که به دیگران دروغ می گویند به خودشان هم دروغ می گویند!

روان شناسانی که در این زمینه کار می کنند بر این باورند که افرادی که به دیگران دروغ می گویند افرادی هستند که در حقیقت به خودشان هم دروغ می گویند! در مطالعه که در دانشگاه هاروارد در این رابطه انجام شد؛ تعدادی از دانشجویان در سر جلسه امتحان ریاضی به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این مطالعه پاسخ های مربوط به سوالات امتحان ریاضی به این دانش آموزان داده شد ولی به آنها چیزی گفته نشد (تا آنها فکر کنند که احتمالا اشتباهی پیش آمده است!) عده ای از آنها پاسخ سوالات را از روی پاسخ های موجود نوشتند و عده ای هم تقلب نکردند و صادقانه به پرسش های امتحان پاسخ دادند. سپس یک آزمون دیگر از آنها گرفته شد که در آزمون دوم دیگر پاسخ سوالات به آنها داده نشده بود. جالب اینجاست که آن دسته از افرادی که در امتحان اول تقلب کرده بودند؛ حقیقتا فکر کرده بودند که خودشان نمره های خوبی در امتحان گرفته اند و فکر می کردند که حقیقتا چون توانایی های آنها در زمینه ریاضیات بالا است توانسته بودند در امتحان اول موفق شوند! بنابراین اینکه نتوانسته بودند در آزمون دوم نمره مناسبی بگیرند باعث تعجب آنها شده بود!!!

روان شناسان از انجام آزمایشاتی مانند این آزمایش نتیجه گرفتند که افرادی که به دیگران دروغ می گویند در حقیقت به خودشان هم دروغ می گویند!

34) مردم اکثرا دروغ هایی را که" می خواهند" باور کنند زودتر باور می کنند!

تحقیقات نشان داده است که وقتی که دروغی به ما گفته می شود که به مثابه تاییدی برای اعتقاداتی که ما مدت ها درباره دنیایی که در آن زندگی می کرده ایم باشد؛ احتمال اینکه ما این دروغ را باور کنیم خیلی بیشتر از دروغی است که این اعتقادات ما را نقض کند. این اعتقادات می توانند اعتقادات مرتبط با تغییرات آب و هوایی و یا اعتقادات مرتبط با تئوری توطئه و یا هر اعتقاد دیگری باشند. تحقیقات نشان داده است که اکثر انسان ها دوست دارند تا حرف هایی را باور کنند که دوست دارند!

35) بعضی از افراد از سن 2 سالگی دروغگویی را شروع می کنند!

یکی از مهم ترین زمینه های دروغگویی از همان سنین کودکی آغاز می شود. در حقیقت برخی از کودکان از سن 2 سالگی دروغگویی را آغاز می کنند. از این رو در صورتی که فرزند کوچکی دارید باید بدانید که به تمام حرف هایی که می زند نمی توان اعتماد کرد!!!! در حقیقت تحقیقات ثابت کرده است که پدر و مادرها به این راحتی نمی توانند که چه زمانی کودکانشان به آنها دروغ می گویند!!!



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ یک شنبه 18 آبان 1399 ] [ 17:26 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: